Frankrike tar tidlig ledelse i lottospillet

By Peter / February 3, 2014

Den første måneden i 2014 har kommet og gått, og det har gitt Frankrike en tidlig ledelse i konkurransen om å se hvilken nasjon vil få flest jackpot-vinnere i Eurolotto mot årets slutt. Det er bare trukket to jackpoter så langt. Først gangen var tirsdag 7. januar, da to lottokuponger delte en jackpot verdt €130/£108 millioner. Disse lottokupongene ble kjøpt i Frankrike og Spania, så når €72/£59 millioner jackpot fredag 31. januar også ble vunnet av en fransk spiller, ga det nasjonen en klar fordel.

Selvfølgelig, to vinneremot en i Spania gir ikke Frankrike en uangripelig ledelse på noen måte, og det kan godt være tilfelle at den mest jackpot-vinnende nasjonen i 2014 ikke ennå har nådd startstreken. Når det er sagt, den tidlige suksessen med franske lottokuponger vil sikkert inspirere mange spillere i Frankrike til å ta spillet litt mer alvorlig enn de kanskje har tidligere. Om den sannsynlige økningen i popularitet fører til flere franske vinnere, som ville være en selvoppfyllende profeti, gjenstår å se.

Ingen nasjon har en ekte fordel over andre når det gjelder individuelle lottokuponger. Enda det kan hevdes at land som kjøper flere billetter har større sjanse til å vinne en jackpot, har ett sett med tall levert inn til en trekning akkurat samme matematiske sjanse som alle andre. Derfor er det fullt mulig at en jackpot kan vinnes av en spiller i en nasjon med en relativt lav deltakelse.

EuroLotto ble lansert i 2004 av lotteriorganisasjoner i Frankrike, Spania og Storbritannia, så det er interessant å se at to av de tre grunnleggende landene allerede har noe å feire når det gjelder jackpotvinnere i 2014. Spillere i Storbritannia vil være opptatt av å legge til en av sine egne i ledelsen for å balansere ting, men spillere i andre land blir bare opptatt av å se de øverste premiene gå deres vei i stedet.

Euromillions Danmark

Når januars siste EuroLotto-spill leverer jackpoten i slik overbevisende stil, vil det neste spillet tirsdag 4. februar gi en splitter ny jackpot på €15/£12 millioner. Vi ser frem til å se hva som skjer.

About the author

Peter

Jeg elsker mange ting; fotball, livet, lotteri, og indisk mat er bare noen eksempler. Hva tror du? Mer om meg kan du lese her.